Takı ile namaz kılınır mı? Takı ile namaz kılınır mı?, Altın kolye ile namaz kılınır mı?, Yüzük ve saatle namaz kılınır mı?, Kadınların metal takı takması caiz mi?, Hangi kıyafetle namaz kılınmaz?, Takıyla namaz kılınır mı?
Takı ile namaz kılınır mı?
Altın kolye ile namaz kılınır mı?, 1 Soru: Erkeğin içerisinde altından parçalar olan veya kordonu altından olan saat takması ve onunla namaz kılması caiz midir? Cevap: Birinci denileni takmak ve onunla namaz kılmak caizdir. Ama ikincisi caiz değildir.
Altın kolye ile namaz kılınır mı?
Altın kolye ile namaz kılınır mı?,
1 Soru: Erkeğin içerisinde altından parçalar olan veya kordonu altından olan saat takması ve onunla namaz kılması caiz midir? Cevap: Birinci denileni takmak ve onunla namaz kılmak caizdir. Ama ikincisi caiz değildir. Yüzük ve saatle namaz kılınır mı?
Yüzük ve saatle namaz kılınır mı?,
820- Erkeğin altın ziynet kullanması örneğin, boynuna altın zincir, parmağına altın yüzük, koluna altın saat takması, haramdır ve onunla kılınan namaz batıldır. Ama kadının namazda ve namaz dışında altını ziynet olarak kullanmasının sakıncası yoktur. Kadınların metal takı takması caiz mi?
Kadınların metal takı takması caiz mi?,
Evet, İslam'da namaz sırasında saat takmak caizdir. Saat takmak, kişinin namaza konsantre olmasını engellemediği veya amelleri doğru bir şekilde yapmasını engellemediği sürece namazı bozmaz. Hangi kıyafetle namaz kılınmaz?
Hangi kıyafetle namaz kılınmaz?,
Evet, İslam'da namaz sırasında saat takmak caizdir. Saat takmak, kişinin namaza konsantre olmasını engellemediği veya amelleri doğru bir şekilde yapmasını engellemediği sürece namazı bozmaz. Takıyla namaz kılınır mı?
Takıyla namaz kılınır mı?,
Evet, İslam'da namaz sırasında saat takmak caizdir. Saat takmak, kişinin namaza konsantre olmasını engellemediği veya amelleri doğru bir şekilde yapmasını engellemediği sürece namazı bozmaz. Kadın altınla namaz kılabilir mi?
Kadın altınla namaz kılabilir mi?,
Hanefi mezhebine göre, kadınlar altın ve gümüş dışındaki metallerden yapılmış takıları takabilirler. Bu takılar, demir, bakır, kurşun, tunç, alüminyum, nikel, titanyum, çelik gibi metallerden olabilir. Bu hüküm, bilezik, kolye, küpe, yüzük gibi tüm takılar için geçerlidir. İdrarlı iç çamaşırıyla namaz kılınır mı?
İdrarlı iç çamaşırıyla namaz kılınır mı?,
İş elbisesi ya da büyüklerin yanına çıkılmayacak tarzda kıyafetlerle namaz kılınması mekruh olarak kabul edilmektedir. Bu ibadet yerine getirilirken şık ve temiz kıyafetler giyilmelidir. Namaz kıyafeti olarak tercih edilecek olan kıyafetin erkeklerde mahrem olarak kabul edilen bölgeleri kapatması gerekir. Pijama ile namaz kılmak caiz midir?
Pijama ile namaz kılmak caiz midir?,
1 Soru: Erkeğin içerisinde altından parçalar olan veya kordonu altından olan saat takması ve onunla namaz kılması caiz midir? Cevap: Birinci denileni takmak ve onunla namaz kılmak caizdir. 14 ayar altın haram mıdır?
14 ayar altın haram mıdır?,
Buna göre dar ve şeffaf olmayan pantolonla bayanların namaz kılmalarında bir sakınca yoktur. Ancak vücut hatlarını ortaya çıkaran dar pantolonla namaz kılmak mekruhtur. Diğer taraftan altını gösterecek şeffaflıkta bir elbise ile namaz kılmak ise caiz değildir (İbn Nüceym, Bahru'r-raik, Daru'l-marife, I, 283). Kadınların ziynet eşyası takması caiz mi?
Kadınların ziynet eşyası takması caiz mi?,
İslâm, özür sahiplerinin ibadetlerini yerine getirebilmeleri için birtakım kolaylıklar getirmiştir. Bu çerçevede özür sahibi kimsenin çamaşırına özür yerinden çıkarak bulaşan kan, irin, idrar, cerahat gibi şeyler özür hali devam ettiği müddetçe namaza engel olmaz.